Individuele en groepssupervisie

Ik geef erkende supervisie voor de volgende opleidingen en trajecten:

 • Opleiding tot Orthopedagoog Generalist NVO
  (zowel individuele route als voor PDBO)
 • Opleiding tot Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP
 • GZ-opleiding
 • SKJ (her)registratie traject

Supervisie kan individueel of in groepen van 2 of 3 plaats vinden. Kosten zijn inclusief voorbereidingstijd (lezen van inbreng en reflectieverslagen) en zijn als volgt:

 • Individueel = 110 Euro per uur
 • In groep van 2 = 160 Euro per uur (80 Euro p/p)
 • In groep van 3 = 210 Euro per uur (70 Euro p/p)


Voor individuele en groepssupervisie heb ik helaas in 2024 geen ruimte. Er is nog wel plek bij het intensieve supervisietraject (zie hieronder). 

"Het geeft energie om er getuige van te zijn als professionals tot nieuwe inzichten komen, gaan geloven in eigen kunnen en boven hun doelen uitstijgen"

Intensief supervisie traject (25 uur)

“Supervisie combineren met verblijf in een heerlijk huisje nabij de kust en een heuse privé-kok? Zelfs dat is mogelijk!"

Wil je in korte tijd:

 • 25 uur groepssupervisie aangaan?
 • Inspanning combineren met ontspanning?
 • Echt de diepte ingaan door even los te komen van thuis?


Is je antwoord op alle vragen ja? Dan is het intensieve supervisie traject echt iets voor jou! Dit traject ga je aan in een groep van 3 en bestaat uit een online sessie, een driedaagse in een heerlijk huisje aan de Noord-Hollandse kust en een terugkomdag eveneens aan de Noord-Hollandse kust. Tijdens de driedaagse en de terugkomdag staat ons een privé-kok ter beschikking. 

Inhoud

Tijdens de online sessie zullen we kennismaken met elkaar, verwachtingen uitspreken en leerdoelen formuleren. Na afloop van deze sessie werk je je leerdoelen verder uit in een leerplan.

Tijdens de driedaagse worden er verschillende werkvormen ingezet. Die afwisseling is fijn omdat we allemaal op verschillende manieren leren en omdat verschillend leren ook veel oplevert voor je leerproces. De afwisseling is ook fijn om het inspirerend te houden en niet in te dutten. De werkvormen kun je vaak ook weer gebruiken in contact met collegae en cliënten. Bij werkvormen kan je denken aan: fotokaarten, gebruik maken van metaforen, psychofysieke oefeningen (de ruimte gebruiken om bijv. een casus uit te beelden), opstellingen m.b.v. playmobile etc. Ook zullen we elke dag naar buiten gaan, we zitten immers dicht bij de zee! Aan het eind van elk supervisie sessie krijg je kort de tijd om te reflecteren op verkregen inzichten. Verdere uitwerking daarvan doe je op een eigen moment. Tijdens elke nieuwe supervisie sessie starten we met een korte reflectie op de vorige supervisie sessie. In de voorbereiding op de driedaagse wordt je o.a. gevraagd een videofragment mee te nemen en een enkele casus ter inbreng uit te werken. Twee weken na afloop van de driedaagse stuur je de reflectieverslagen van de supervisie sessies op. Hier gaan we mee verder tijdens de terugkomdag.

In de voorbereiding op de terugkomdag evalueer je je leerplan (doelen), het proces tijdens de driedaagse met supervisor en supervisanten, en beschrijf je hoe je in de periode erna met de doelen en verkregen inzichten aan de gang bent gegaan.


Samenwerking andere supervisoren

Lijnie Reijers ken ik van de opleiding tot Orthopedagoog Generalist die we in de periode 2012-2014 samen volgden. Er zijn veel verschillen tussen ons maar mogelijk evenveel overeenkomsten. We vinden elkaar in de passie en gedrevenheid voor ons vak en in onze ondernemingszin en veelzijdigheid. Altijd bezig, altijd in ontwikkeling, altijd het maximale eruit halen maar wel met hart voor collega's en clienten. Lijnie is enthousiast over de intensieve trajecten zoals ik die aanbied en bied de intensieve trajecten aan volgens hetzelfde concept, op dezelfde locatie (nabij strand Noord-Holland), met dezelfde chef-kok. De terugkomdag plant Lijnie in overleg met de supervisanten op locatie bij haar in Dordrecht of nabij het strand Noord-Holland. De organisatie van het intensieve traject loopt via Praktijk bij Marieke. Meer informatie over Lijnie en haar kennis en ervaring is te vinden via haar LinkedIn en de websites van Lila en Haviq. 


Paulien Penninga ken ik vanuit het werkveld, we hebben jarenlang samen gewerkt. Paulien en ik hebben gemeen dat we gedreven zijn in ons werk en graag het beste uit onszelf en de ander naar boven halen maar niet ten koste van alles. Veiligheid, ontspanning en humor zijn net zo belangrijk als deskundigheid, en zijn ook een goede tegenhanger voor het pittige werk wat we doen, waardoor we het goed volhouden. Paulien ziet supervisie als een gezamenlijke ontdekkingstocht naar nieuwe inzichten. Ze vind het heel belangrijk om vanuit gelijkwaardigheid en tolerantie een open en veilig leerklimaat te creeëren, waarin iedereen in zijn/haar kracht staat. Paulien staat geregistreerd als Orthopedagoog Generalist en GZ-Psycholoog, en werkt als (regie)behandelaar bij een instelling voor ambulante jeugdhulp en jeugd-GGZ. Ze werkt daarnaast in een vrouwenopvang, waar ze zich voornamelijk richt op de behandeling van trauma- en gehechtheidsproblemen bij zowel kinderen als volwassenen.Ook Paulien biedt de intensieve trajecten aan volgens hetzelfde concept. De terugkomdag vindt plaats nabij het strand Noord-Holland en de organisatie van het intensieve traject loopt via Praktijk bij Marieke. 


Bijdrage International Justice Ministries (IJM)

Slavernij bestaat nog steeds. IJM is een wereldwijde organisatie. Zij hebben zichzelf tot doel gesteld om slavernij wereldweijd uit te roeien en zetten zich in om mensen in armoede te beschermen tegen geweld, mensenhandel en slavernij. De kernwaarde rechtvaardigheid die kenmerkend is voor IJM, sluit ook bij de kernwaarden van de supervisoren. Om die reden doneren we van elk intensief supervisietraject 100 Euro aan IJM. Voor meer informatie http://www.ijmnl.org

Supervisor Marieke Zeeman


 • Voorlopig worden er geen nieuwe supervisieweekenden ingepland. Supervisiedagen staan ingepland (meer info vind je hieronder).


Supervisor Paulien Penninga


 • Vrijdag 16 t/m zondag 18 februari 2024                    Startbijeenkomst 30 januari 19.30 - 21.30 uur                Terugkomdag in overleg                                         (VOL)
 • Donderdag 24 t/m 26 oktober 2024                                  Startbijeenkomst en terugkomdag in overleg            (2 plekken vrij)


Supervisor Lijnie Reijers 


 • Donderdag 18 t/m zaterdag 20 januari 2024          Startbijeenkomst: vrijdag 12 januari 09.00 - 11.30 uur        Terugkomdag in overleg                                         (VOL)
 • Donderdag 29 februari t/m zaterdag 2 maart 2024 Startbijeenkomst: vrijdag 16 februari 09.00 - 11.30 uur  Terugkomdag: vrijdag 12 april 2024                         (VOL)
 • Donderdag 30 mei t/m zaterdag 1 juni 2024                    Startbijeenkomst: vrijdag 23 mei 09.00 - 11.30 uur          Terugkomdag: vrijdagochtend 5 juli 2024 (online)     (VOL)        
 • Donderdag 3 t/m zaterdag 5 oktober 2024   
 • Startbijeenkomst: 20 september 2024
 • Terugkomdag: 8 november 2024                              (2 plekken vrij)
 • Woensdag 20 t/m vrijdag 22 november 2024          Startbijeenkomst en terugkomdag in overleg            (3 plekken vrij)

  

Kosten


Kosten voor het intensieve traject zijn 100 Euro per uur.

D.w.z. 25 uur x 100 Euro is 2500 Euro. Dit is inclusief voorbereidingstijd (mailcontact, leestijd etc.), aanwezigheid van de supervisor tussen de sessies door, catering en verblijf. Ook wordt er van elk intensief traject 100 Euro aan IJM gedoneerd. 


Nieuwe data


Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van nieuwe data, mail dan naar opleidingen@praktijkbijmarieke.nl


Supervisiedagen (12,5 uur)

“Is een intensief supervisietraject te intensief voor je, dan zijn de supervisiedagen misschien een mooi alternatief! Eén dag samen optrekken met aandacht voor lichaamsgericht werken"

Inhoud

Tijdens de supervisiedagen trek je één hele dag intensief met elkaar op en is er aandacht voor lichaamsgericht werken. In de ochtend gaan we aan de slag in de boksring en in de middag gaan we naar het strand (of omgekeerd). De supervisiedagen worden voorafgegaan door een online sessie waarin je kennis met elkaar maakt en je leerdoelen vorm geeft en afgesloten met een online sessie van elk 2,5 uur waarin je je leerdoelen evalueert. Het lichaamsgericht werken is geen doel op zich maar een middel om de gestelde doelen te bereiken. 


Supervisor Marieke Zeeman 


 • Woensdag 4 september 9.30 - 17.30 uur (1 plek)
 • Datum onbekend in november 9.30 - 17.30 uur (VOL)

Kosten


Kosten voor de supervisiedagen zijn 80 Euro per uur.

D.w.z. 12,5 uur x 80 Euro is 1000 Euro. Dit is inclusief voorbereidingstijd (mailcontact, leestijd etc.) en verzorging tijdens de supervisiedag (koffie, thee, tussendoortjes, uitgebreide lunch).

unsplash