"Trainen door te inspireren en laten inspireren"


Trainingen via Drakentemmers


Drakentemmers is een expertiseplatform voor trauma & gehechtheid na huiselijk geweld. Vanaf de start ben ik betrokken bij Drakentemmers als ontwikkelaar en trainer voor leerlijn 1 (voor behandelaren en gedragswetenschappers) en voor leerlijn 2 (voor professionals in het jeugd-, sociaal- en veiligheidsdomein).


Ik heb o.a. de volgende trainingen/modules ontwikkeld en uitgevoerd:

 • Training Introductie trauma (leerlijn 1)
 • Training Vroegkinderlijk chronisch trauma (leerlijn 1)
 • Training Psycho-educatie bij trauma (leerlijn 1)
 • Training Diagnostiek bij trauma (leerlijn 1)
 • Training Stabisatie bij complex trauma (leerlijn 1)
 • Training Zelfzorg (leerlijn 1)
 • Module Tntroductie trauma (leerlijn 2)
 • Module Motiveren door psycho-educatie (leerlijn 2)
 • Module Vermijdingsreactie herkennen en begrijpen (leerlijn 2)


Voor meer informatie en/of aanmelding voor de betreffende leerlijnen zie https://www.drakentemmers.nl/#


Training Zelfzorg voor de (jeugd)zorgprofessional; met passie en energie je werk (blijven) doen!


De training Zelfzorg die ik voor Drakentemmers aanbied is een ééndaagse online training en alleen toegankelijk voor professionals die zich voor leerlijn 1 hebben aangemeld. Omdat ik veel vraag kreeg vanuit andere professionals, heb ik de training verder uitgebreid en een tweedaagse variant ontwikkeld die voor alle HBO en WO(+) professionals toegankelijk is.


Zelfzorg is een ondergeschoven kindje, maar essentieel. Het werken in de zorg vraagt veel van hulpverleners terwijl hulpverleners vaak beter zijn in het zorgen voor de ander dan voor zichzelf. Deze training helpt je inzien wat je nodig hebt om een goede balans te vinden en dit werk nog vele jaren met passie en energie te kunnen blijven doen. In de training worden o.a. inzichten vanuit de Schematherapie en ACT gedeeld en is er vooral veel ruimte voor reflectie; hoe zit dat bij jou? Je inzichten verwerk je in een persoonlijk zelfzorgplan, wat meteen een actieplan is. Alle technieken die je tijdens de training leert kan je ook weer inzetten voor je eigen cliënten. 


De cursus zelfzorg voor (jeugd)zorgprofessional wordt blended aangeboden; twee dagdelen online en één dag in een prachtige bosrijke omgeving.


 • Donderdag 6 juni 13.00 - 17.00 uur (online)
 • Donderdag 20 juni 9.30 - 17.00 uur (Castricum, NH)
 • Donderdag 27 juni 13.00 -17.00 uur (online)


De cursus wordt vanaf 2024 gegeven door drs. Bea Jansen. Bea heeft jarenlange ervaring in de (jeugd)hulpverlening als behandelaar, supervisor en opleider. Zij staat geregistreerd als GZ-Psycholoog (BIG) en registerpsycholoog NIP/kind- en jeugd en gezondheidszorg. Tevens is zij supervisor, EMDR- en ACT-therapeut. Bea is gericht op groei en ontwikkeling en haar werkwijze sluit aan bij de positieve psychologie. Voor meer informatie over Bea zie https://ppdewerf.nl/bea-jansen/


De cursus is eerder geaccrediteerd door NVO, NIP (KJ) en SKJ voor 15 punten. Accreditatie voor dit jaar is opnieuw toegekend.

 

Kosten voor de driedaagse cursus zijn 395 Euro. Dit is inclusief koffie/thee en lunch. De cursus gaat door bij minimaal 8 inschrijvingen. Inschrijven kan door middel van onderstaand inschrijfformulier te mailen naar opleidingen@praktijkbijmarieke.nl. 

Trainingen op maat


Trainingen kunnen ontwikkeld worden op maat en indien gewenst kan ook accreditatie aangevraagd worden. Het uurtarief betreft 110 Euro per/uur.


Trainingen