Over Marieke


GZ-Psycholoog 

BIG-geregistreerd nr. 79918251025


Orthopedagoog Generalist

NVO lid nr. 13820

BIG-geregistreerd nr. 9918251031


EMDR Europe Practicioner

VEN lid nr. 33632


Psychotraumatherapeut

NTVP lid nr. 1001902


Cognitief Gedragstherapeut

VGCT lid nr. 305112

"Ik neem authenticiteit en passie mee in mijn werk"

Ik heb een open, positieve instelling en ben een tikkeltje chaotisch. Ik kan moeilijk accepteren dat iets onmogelijk zou zijn en ben creatief in het zoeken naar oplossingen en niet bang om door te pakken. Ik ben gepassioneerd en ambitieus; vanuit de liefde voor mijn vak altijd bezig mezelf verder te ontwikkelen, beter te worden in wat ik doe. Uiteindelijk draait het er voor mij om contact te maken met de personen die ik voor me heb. Hen zien en horen met al hun kwetsbaarheden en vooral ook krachten. Humor en relativeringsvermogen zijn voor mij onmisbaar. Net als authenticiteit, je zelf kunnen zijn. Het mooiste compliment wat ik als professional kan krijgen: dat ik mezelf mocht zijn bij jou, waardoor ik mezelf zo kon ontwikkelen.

Werkervaring

Sinds 2018 werk ik in een Blijf van Mijn Lijf Huis. Eerst georganiseerd vanuit mijn eigen praktijk (BGGZ) en sinds 2019 georganiseerd vanuit Family Supporters Noordkop (SGGZ). In Blijf zie ik alle vrouwen voor een intake/screening en waar nodig voor (trauma) behandeling. Ook de meegebrachte kinderen screen ik op mishandeling en (seksueel) misbruik en zij ontvangen waar nodig (trauma)behandeling.


Ik geef les voor het Platform Drakentemmers in het kader van het project Geweld Hoort Nergens Thuis (o.a. over complex trauma en zelfzorg voor professionals), aan de GZ-opleiding bij RINO Amsterdam (persoonlijkheidsdiagnostiek & ontwikkelingspsychopathologie), voor KING Nascholing (huiselijk geweld en trauma bij KJ) en de Jeugdzorgacademie (ontwikkelen aanbod rondom hechting en trauma). In het verleden heb ik o.a. gewerkt bij de Opvoedpoli, Altra, het Leger des Heils en de Jeugdgezondheidszorg op Curaçao. 

"Familie en geloof zijn belangrijk voor mij"

Ik ben getrouwd met Pierre en samen hebben we 5 kinderen. Samenzijn is voor ons belangrijk. Er valt altijd wel iets te beleven bij ons thuis. We hebben graag familie, vrienden en kennissen over de vloer en combineren dat het liefst met goede koffie en wat lekkers erbij. Mijn man is kok dus wat lekkers erbij wordt al snel een lekkere maaltijd of goede BBQ. Verder hou ik van lezen, winkelen en reizen. Mijn gezin en mijn geloof in God zijn een stevige basis voor mij van waaruit ik kan schitteren in mijn werk.