Bij Marieke

Bij Marieke

"Ik ben gepassioneerd en ambitieus, vanuit de liefde voor mijn

vak altijd bezig mezelf verder te ontwikkelen"

Drijfveren

"Het geeft energie om er getuige van te mogen zijn als professionals tot nieuwe inzichten komen, nog meer gaan geloven in hun eigen kunnen en hun doelen bereiken of daar zelfs boven uitstijgen".

Ik vind het geweldig om supervisanten in hun groeiproces te mogen begeleiden en reflectieverslagen lees ik dan ook altijd met een glimlach en zekere trots. Het geeft energie om er getuige van te mogen zijn als supervisanten tot nieuwe inzichten komen, nog meer gaan geloven in hun eigen kunnen en hun doelen bereiken of daar zelfs boven uitstijgen. Zelf leer ik ook iedere keer weer van de supervisanten die ik over de vloer krijg. Wat een rijkdom!

Ik houd ervan om nieuwe kennis tot me te nemen en het liefst deel ik dat ook weer uit. In een groep ben ik op mijn gemak en de interactie die ontstaat vind ik minstens net zo waardevol of zelfs waardevoller dan de kennis die gedeeld wordt. Trainingen geef ik met passie, energie en humor maar ook een zekere bescheidenheid. Ik ga ervan uit dat professionals mij op hun beurt ook weer veel te leren hebben. In trainingen werk ik competentiegericht; onze clienten en collega's hebben er niets aan als we de kennis niet weten om te zetten in praktisch handelen. 


Werkhouding

"Humor en relativeringsvermogen zijn voor mij onmisbaar".

Ik heb een open en positieve instelling. Ik kan moeilijk accepteren dat iets onmogelijk zou zijn en ben creatief in het zoeken naar oplossingen en niet bang om door te pakken. Ik ben gepassioneerd en ambitieus; vanuit de liefde voor mijn vak altijd bezig mezelf verder te ontwikkelen, nog beter te worden in wat ik doe. Uiteindelijk draait het er voor mij om contact te maken met de personen die ik voor me heb. Hen zien en horen met al hunr kwetsbaarheden en vooral ook krachten. Ik werk graag doelgericht. Humor en relativeringsvermogen zijn voor mij onmisbaar. Net als authenticiteit, jezelf kunnen zijn. Het mooiste compliment wat ik als professional kan krijgen: dat ik mezelf mocht zijn bij jou, waardoor ik mezelf zo kon ontwikkelen.

Ze kan moZeZe kan soms een tikkeltje chaotisch zijn.


Privé

"Mijn familie is belangrijk voor mij".

Ik ben getrouwd met Pierre en samen hebben we 4 kinderen. Samenzijn is voor ons belangrijk. Er valt altijd wel iets te beleven bij ons thuis. We hebben graag familie en vrienden over de vloer en combineren dat het liefst met goede koffie en wat lekkers erbij. Mijn man is kok dus wat lekkers erbij wordt al snel een lekkere maaltijd of goede BBQ. Verder hou ik van lezen, winkelen en reizen. Eerdere werkervaring

Ik heb vanaf 2003 t/m 2009 o.a. gewerkt bij de Jeugdgezondheidszorg op Curacao (consultatiebureau- en schoolgezondheidszorg), bij Altra (opvoedondersteuning aan ouders) en bij het Leger des Heils (dagbehandeling en woongroepen). Vanaf 2009 t/m 2018 ben ik werkzaam geweest bij de Opvoedpoli Alkmaar. Als hoofdbehandelaar was ik eindverantwoordelijk voor trajecten van collega's en voerde ik zelf (veelal complexe) individuele diagnostiek en behandeltrajecten uit bij kinderen en jongeren t/m 23 jaar en hun ouders/opvoeders.  Vanaf 2015 t/m 2019 heb ik vanuit mijn eigen praktijk B-GGZ trajecten aangeboden aan volwassenen met uiteenlopende klachten (o.a. angststoornissen, stemmingsstoornissen en trauma). 

Sinds 2018 werk ik in een Blijf van Mijn Lijf Huis. Eerst georganiseerd vanuit mijn eigen praktijk (BGGZ) en sinds 2019 georganiseerd vanuit Family Supporters Noordkop (SGGZ). In Blijf zie ik alle vrouwen voor een intake/screening en waar nodig voor (trauma)behandeling. Ook de meegebrachte kinderen screen ik op mishandeling en (seksueel)misbruik en ontvangen waar nodig (trauma)behandeling.


Bij Family Supporters behandel ik m.n. meervoudig en complex trauma. Ik zie m.n. vrouwen (en hun partners en kinderen) met peri en postnatale klachten. Te denken valt aan postnatale depressies, traumatische bevalervaringen, ingrijpende ziekenhuisopnames (van kind of ouder) en verlieservaringen (ongewenst kinderloos, miskraam, overlijden voor/tijdens of na geboorte). 


Ik geef les aan de GZ-opleiding bij RINO Amsterdam (vakken persoonlijkheidsdiagnostiek & ontwikkelingspsychopathologie), voor KING Nascholing en voor Stichting Alkmaarse Katholieke Scholen (SAKS-academy).
GZ-Psycholoog

BIG-geregistreerd nr. 79918251025


Orthopedagoog Generalist

NVO lid nr. 13820


EMDR Europe Practicioner

VEN lid nr. 33632


Psychotraumatherapeut

NTVP lid nr. 1001902


Cognitief Gedragstherapeut in opleiding

VGCT lid nr. 305112


Voor een verklaring van de terminologie zie tevens woordenlijst op pagina 'Voorwaarden'


 

Gegevens

Marieke  Zeeman

BIG 79918251025

AGB-code 94062533

KvK nummer 65632273