Over Marieke

"Familie en geloof zijn belangrijk voor mij"

Ik ben getrouwd met Pierre en samen hebben we 5 kinderen. Samenzijn is voor ons belangrijk. Er valt altijd wel iets te beleven bij ons thuis. We hebben graag familie, vrienden en kennissen over de vloer en combineren dat het liefst met goede koffie en wat lekkers. Mijn man is kok dus wat lekkers erbij wordt al snel een lekkere maaltijd of goede BBQ. Verder hou ik van lezen, winkelen en reizen. Mijn gezin en mijn geloof in God zijn een stevige basis voor mij van waaruit ik kan schitteren in mijn werk.

"Ik neem authenticiteit en passie mee in mijn werk"

Ik heb een open, positieve instelling en ben een tikkeltje eigenwijs en chaotisch. Ik kan moeilijk accepteren dat iets onmogelijk zou zijn en ben creatief in het zoeken naar oplossingen en niet bang om door te pakken. Ik ben gepassioneerd en ambitieus; vanuit de liefde voor mijn vak altijd bezig mezelf verder te ontwikkelen, beter te worden in wat ik doe. Kennis deel ik graag weer uit. Ik doe mijn werk met passie en energie maar ook met een zekere bescheidenheid. Ik ga ervan uit dat cliënten, collega's en professionals mij op hun beurt ook weer veel te leren hebben. Ik probeer altijd een veilige setting te bieden, maar durf ook de vinger op de zere plek te leggen. Humor, relativeringsvermogen en authenciteit zijn daarbij onmisbaar.

Werkervaring

Sinds 2018 werk ik in een Blijf van Mijn Lijf Huis. Eerst georganiseerd vanuit mijn eigen praktijk (BGGZ) daarna georganiseerd vanuit Family Supporters Noordkop (SGGZ) en nu in samenwerking met de IHUB Familiezorg Den Helder (SGGZ). Ik zie alle vrouwen die komen wonen in Blijf voor een intake en waar nodig voor (trauma)behandeling. Vanaf 2024 bied ik deze behandelingen in een intensief format aan, waarbij in drie weken tijd de trauma's behandeld worden die de onveiligheid het sterkst aansturen. De intensieve behandelingen zijn onder gebracht in een pilot, met de wens en ambitie dit vanaf 2025 verder uit te gaan breiden en onder te brengen in een opleidings- en behandelcentrum Huiselijk Geweld & Trauma, onder de naam IK BEN.


Ik geef les voor het Expertiseplatform Drakentemmers (zie tabblad traningen), de GZ-opleiding bij RINO Amsterdam (persoonlijkheidsdiagnostiek & ontwikkelings-psychopathologie) en voor de Jeugdzorgacademie (huiselijk geweld & trauma KJ). In het verleden heb ik o.a. gewerkt bij Familysupporters, de Opvoedpoli (IHUB Familiezorg), Altra, het Leger des Heils en de Jeugdgezondheidszorg op Curaçao. 
GZ-Psycholoog 

BIG-geregistreerd nr. 79918251025


Orthopedagoog Generalist

NVO lid nr. 13820

BIG-geregistreerd nr. 9918251031


EMDR Europe Practicioner

VEN lid nr. 33632


Psychotraumatherapeut

NTVP lid nr. 1001902


Cognitief Gedragstherapeut

VGCT lid nr. 305112